Condensatie

Het gasverbruik drastisch verlagen met condensatietechniek

Door de ontwikkeling van de condensatietechniek is de verwarmingsindustrie er nogmaals in geslaagd een beslissende stap te zetten op weg naar een maximale brandstofbenutting. De condensatietechniek biedt namelijk uitstekende mogelijkheden om het gasverbruik drastisch te verlagen , en dit zowel in flats, een - en meergezinswoningen, industriële als administratieve gebouwen.

De aanzienlijke hoeveelheid warmte die bij "traditionele verwarmingsketels" samen met de rookgassen door de schoorsteen naar buiten wordt gevoerd, wordt door de condensatietechniek benut. HR ketel heeft een schouwtemperatuur van ongeveer 170°C, tegen een condensatieketel een schouwtemperatuur heeft van 10°C hoger dan de retour temperatuur (VB 40°C + 10°C = 50°C). Deze technologie onderscheidt zich van de rest door een minimale emissie van schadelijke stoffen en een bijzonder zuinige werking.

Bij de condensatietechniek wordt de voelbare restwarmte, die samen met de rookgassen naar de schoorsteen wordt gevoerd, aanzienlijk verminderd. Daarnaast wordt door de waterdampcondensatie ook de latente warmte in grote mate benut.
De latente warmte ( ook verdampingswarmte genoemd ) in de stookgassen komt vrij door de condensatie van de waterdamp die bij de verbranding ontstaat en wordt aan het ketelwater toegevoerd. Wanneer aardgas wordt gebruikt, kan het normrendement ten opzichte van traditionele lagetemperatuurketels tot 15 % worden verhoogd. Daardoor moet er duidelijk minder energie worden verbruikt voor de opwekking van de gewenste hoeveelheid warmte.

Roestvast staal voor een grote bedrijfszekerheid en een lange gebruiksduur

De condensatieketels die wij voorstellen zijn uitgerust met verwarmende INOX oppervlakken. Deze worden vervaardigd van hooggelegeerd corrosiebestendig roestvast staal. Roestvast staal is bestand tegen condensaat en biedt een grote bedrijfzekerheid en een lange gebruiksduur.Compacte condensatieketel op gas met radiaal Inox-verwarmingsvlak en compacte MatriX-gasbrander. Vermogen van 6 KW tot 60 KW